среда, 6 мая 2015 г.

Золотий Фонд випускників Мелітопольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 23

6 травня 2015 року у Мелітопольській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 23
 відбулося відкриття меморіальної дошки пам'яті майору авіації 25-ї Гвардійської бригади транспортної авіації,
випускника школи
Д'якова Михайла Олеговича.
    В ніч з 13 на 14 червня 2014 року  при заході на посадку в аеропорту "Луганськ" терористами цинічно та підступно вистрілами вогнем із зенітної установки та крупнокаліберного кулемета уражено військово — транспортний літак Повітряних Сил Збройних Сил України ІЛ-76, який здійснював перевезення особового складу з метою ротації.     На борту літака, за даними української сторони, знаходилося 49 чоловік. 9 членів екіпажу ІЛ – 76 25-ї Гвардійської бригади транспортної авіації та 40 десантників 25-ї аеромобільної бригади.  В результаті всі вони загинули.
      Катастрофа завдала Збройним силам України найбільші одномоментні втрати в  історії  країни на той момент.
          Серед загиблих – гвардії майор авіації, випускник Мелітопольської спеціалізованої школи № 23 Д'яков Михайло Олегович. Гідний громадянин України: льотчик – інструктор, помічник командира корабля, командир корабля авіаційного загону авіаційної ескадрильї, командир авіаційного загону авіаційної ескадрильї, начальник повітряно-вогневої і тактичної підготовки.
   Указом Президента України № 543/2014  посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеню за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу.   
Таким він був, таким він є, таким він залишиться навіки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий